Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zuhanykabin kell a fürdőszobámba

Zuhanykabin kell a fürdőszobámba
Zuhanykabin kell a fürdőszobámba ezzel a gondolattal ébredtem így a lakásfelújítás előtt. Nem tudom honnan jött ez az ötlet, de egyre jobban tetszik. De mire elég, hogy tetszik? Hogyan valósítsam meg a zuhanykabinos fürdőszobát?

Zuhanykabin kell a fürdőszobámba ezzel a gondolattal ébredtem így a lakásfelújítás előtt. Szeretek tervezgetni és ha az embernek van egy párja, aki meghallja a gondolatban levő ötletem, akkor abból már nincs menekvés, meg kell valósítanom. 

Zuhanykabin kiválasztásának menete nem éppen egyszerű feladat. Nézzük első körben a panel lakásom adottságait. A Harmonika ajtós zuhanykabin fürdőszoba nem túl nagy, de láttam már sokkal kisebbet is 3 x 1,5m. A vizes blokkok helye az sajnos fix azokat nem igazán tudom odébb tolni. De akkor most mi legyen? A kád helyett jöjjön a zuhany? Nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a kényelmet. Azért nagyon jó dolgot, amikor a forró vízzel teli kádban fekszem bár, ha őszinte akarok lenni, akkor ez havi 1x ha ,megtörténik. Azt hiszem, ha ezt figyelembe veszem akkor van jogosultsága egy zuhanyzónak. Lenne ötletem a kádra is hiszen ha a ruhás szobám feláldozom és nyitottá teszem a háló felé akkor egy szabadon álló kád is elférne a hálószobában, aminek a víz elvezetését össze tudnám kötni a zuhanyzóéval. Na jó most reménykedem, hogy a párom nem olvassa a soraim, mert azért egész nyáron nem az átalakítással szeretnék foglalkozni. Szóval Zuhanyzó! Mi mindennek kell megfelelnie egy zuhanyzónak? Ha a kád helyére szeretném betenni akkor 150 x 100 -as hellyel tudok gazdálkodni, így azt hiszem egy igen kényelmes zuhanykabin is elhelyezhető. Mivel a panelban nálam úgy van kialakítva a kád helye, hogy meg van emelve az alaptól, ezért nálam az épített zuhanytálca lesz a megfelelő megoldás és erre fogok ráhelyezni egy olyan zuhanykabint aminek az egyik fala fix. Alapvetően vannak íves és szögletes zuhanykabinok, aminek a mérete 80 x 80, 90 x 90 vagy 100 x 100 cm. Ezek az univerzális méretek. Én ettől eltérő megoldásban gondolkodom hiszen a zuhanykabint nem szeretném teljesen a mosdóra tenni ezért megvan az a lehetőségem, hogy speciális méretű zuhanyajtóval rendelkező zuhanykabint válasszak. Az én special zuhanykabinom 95 cm x 90 cm lesz. A 95 cm-es zuhanykabin ajtó harmonika alakban csukható így a falon elfoglalt mérete 45 cm lesz. Ha ehhez hozzá adom a 90 cm fix oldalt akkor összesen 135 cm helyre van szükségem. A zuhanykabinba lépésre 60 cm-et hagytam. Így sikerül kialakítanom egy kényelmes zuhanykabint a legjobb hely kihasználással és szebb napokon akár 2-en is tudunk zuhanyozni a zuhanykabinban. 

A zuhanykabin nem csak praktikus, hanem egészséges életmód elengedhetetlen eszköze, hiszen a zuhanyzás a legegészségesebb tisztálkodási forma. Nem csak víztakarékos, hanem nagyon praktikus a vérkeringés serkentésére és az én esetemben az izom sérülések kezelésére is vagy a sportban való regenerálódás elősegítésére. Építsd meg Te is zuhanykabinod akár egyedi méretekkel is! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Zuhanykabin
Fürdőszoba Kis- és Nagykereskedés

Fürdőszoba Kis- és Nagykereskedés

MR SZANITER KFT 06705481117
2310 Szigetszentmiklós Sport u. 12.